****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. június 19., kedd

Csalogató mecseki élményzuhatag




Adrival rögtön megtaláltuk a közös hangot, nagyon jót beszélgettünk a minap, ez volt az első találkozásunk, de nem az utolsó. Nagyon tetszik amit csinálnak, az amit kitaláltak. Mert ugye van nekünk Balatonunk, van nekünk Dunakanyarunk, és még rengeteg tájegységünk, ahol kedvére megtalálja az ember a nyugalmat, a szépet, a természetet és a falusi vendéglátást.

Én úgy gondolom, hogy az ország déli feléről ritkán esik szó, pedig ott van mindjárt a Mecsek. A hegység, mely kb. 500 négyzetkilométernyi területet fed le. 

Egy évvel ezelőtt három mecseki hölgy gondolt egyet és megalkotta a Mecsek Ökocsalit. Már a nevük is érdekesen hangzik, nem igaz? 

Így írnak magukról: 

"Van egy csapatunk, Ökocsalisoknak hívjuk magunkat. Azért szerveződtünk össze, hogy kidolgozzunk egy mintaprojektet a Mecsekben. Közösen megtanuljuk, hogyan lehet a lehetőségeinket, képességeinket összerakni, programcsomagokat fejleszteni belőle. 

És ha már tudjuk, megtanítjuk másoknak is, akiik szálláson kívül, tevékeny, élménygazdag programokat is akarnak nyújtani a turistáknak."



Adri, Bia és Éva egyedi élményzuhatagot nyújt a látogatóknak, érdeklődőknek. Mindenkinek ajánlott 0-99 éves korig, aktív és passzívaknak egyaránt. Mert a természetben nyugalom van, mert a természet ízeit eheted stílusos falusi környezetben, túrázhatsz, alhatsz, főzhetsz saját magad.




*

- Mecseki élményzuhatag: erdőillat, finom ételek, még, még, mééég.

Cserkúton, Hosszúhetényben és Püspökszentászlón : 2-5-7 éjszakás programok családi kedvezményekkel négy napraforgós ökoportán, turistaházban, vagy az erdőben.

Ajánlat még: dagasztás, sziklamászás,favágás, gyógynövény gyűjtögetés, lekvárfőzés, sétafika, csacsifogatos kocsikázás.

*

-   Biobia és Kati stelázsija.

Egészséges erdei, mezei, kerti szószok, szendvicskrémek, lekvárok, teák, aszalványok, szörpök a polcokon. Tartósítószer kizárva.

*

- Gyalog, biciklivel, kenuval.

Lehetőség van jó túrákra, kirándulásokra, erdei iskolai programokra, osztálykirándulásokra, táborokra. Te csak hozd magad! Itt jó vezetőket, biciklit, kenut, programot, helyi ételeket találsz.

*

- Rendezvényszervezés.

Emlékezetes, szabad családi, baráti összejövetelek, zsúrok, céges rendezvények természetes, falusi környezetben. Garantáltan semmi műanyag tányér és pohár.

*

- Játszóházak, büfék, fogadások.

Kreatív játékok, kézműves foglalkozások, egészséges ételek. 




Bia kemencéje. 

Bia stelázsija. Ezeknek a polcoknak nem lehet ellenállni.


 A legutóbbi Ökocsalis program az epres hétvége volt. Mindenki jól érezte magát.


 Elérhetőségek:



***



 http://www.vorosdombi.hu/oldalak/15/vend%C3%A9gh%C3%A1z-p%C3%A9cs-k%C3%B6zel%C3%A9ben


**********************

Még egy kis izgalom és titok.

Van szerencsék bejelenteni Nektek kedves Olvasók, hogy a Mecsek Ökocsali és a Hungarian Provence blog hamarosan egy közös meglepetéssel készül.



Nincsenek megjegyzések: