****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. november 29., csütörtök

Boldogság, vidéki otthon a neved - hazai házbemutató




Anikót a főiskolán ismertem meg, csoporttársak voltunk anno. Nemrég megkértem Őt arra, hogy mutassa meg csodás otthonukat, ami abszolút illik a bloghoz. Örülök, hogy volt hozzá kedve. Igazi vidéki stílusú otthon következik.




Anikóék egy régi családi házat vásároltak meg, amit felújítottak. A vidéki stílus szeretete alapból bennük volt, így nem volt kérdés a stílusválasztás. Szerencse, hogy a férj ízlése is hasonló. A „kivitelező” viszont a feleség volt. Anikó magazinokból, boltokból és az internetről inspirálódott. Majd tervezett, beszerzett, ötletelt. „Nagyon jó időtöltés volt, minden percét élveztem.”-mondja. De azért hozzáteszi: „A mai napig valami kiegészítővel beújítok, bár a férjem nem örül neki, mert szerinte , már így is "tele" a ház. Számomra viszont kincs minden egyes darab, ha rájuk nézek, boldogság tölt el, valami pluszt adnak a rohanó hétköznapokban.” Ismerős, hasonló érzések vannak bennem is és szerintem sokunkban. 




A házat és környezetét sok-sok bontott tégla  uralja.


 

A felújítás nem volt zökkenőmentes náluk sem (ritka, ahol nem az), de legyőzték az akadályokat. Az elképzelt otthon szépsége ragyogott szemük előtt, a végeredmény pedig elfeledtette a gondokat.





Levendulás és egyéb kiegészítők teszik a konyhát tökéletessé. Remekül passzol a vajszínű konyhabútorhoz a sötét padló és a csempe.


Hazai és külföldi emlékek is díszítik a házat. 





Ha a levendulát szereted, rossz ember nem lehetsz. :-)





Nyári konyha mely a teraszhoz tartozik.


Kisgyermekkel is élhető a ház.


A házban minden helyiség kellemes hangulatú, a jól megválasztott kiegészítők pedig még jobban dobnak ezen az érzésen.  A nappali központi hely a család életében, nyáron pedig a stílusos teraszé a főszerep.
„Kedvencünk a nappaliban lévő férjem elnevezése szerinti rózsás "Madame Rekamié". :-)






Anikó az évszakoknak megfelelően mindig kidekorálja házukat nem csak belül, kívül is. „Tavaly télen, amikor kisfiammal voltam terhes, sok szabadidőm lett és elkezdtem varrogatni. Sok mindent készítgetek. Most főleg karácsonyi dolgokat, akit érdekel a Facebook-on megnézheti:





A nappaliban kapott helyet a varrósarok.



Kellemes színekkel kevert hálószoba.



 Anikóék kishercegének birodalma. 




Visszafogott hangulatú a fürdőszoba.




 Mellékhelyiség ötletes tükörrel.





A másik szerelem pedig a kertészkedés. A ház asszonya nagyon szereti az évelő virágokat és az örökzöldeket, viszonylag nem kell velük sokat foglalkozni, ami egy kisgyerekes anyának nem utolsó szempont. Talán már könnyen kitalálja az olvasó, hogy a kert megálmodása és megvalósítása szintén Anikó keze munkáját dicséri.





Köszönöm szépen Anikó.


Szöveg: Anikó és Krisztina
Fotók: Anikó


Ne másold őket!



3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyonyoru es izleses haz....es azok a vajszinu butorok, oh...nekem is kell :)..koszonom hogy megnezhettem. rebeka

Névtelen írta...

Gyönyörű, hangulatos, varázslatos OTTHON!! De azért pénz is kellett hozzá! Szerencsére itt ízléssel is párosult!!!!! Csak gratulálni tudok! Ötleteket biztosan innen fogok meríteni! :-)

Névtelen írta...

Mesés. Gratulálok. Esetleg nincs néhány "ilyen volt" képetek is, viszonyítási alapnak?
Jajjjj és azok a lámpák!! Honnan szereztétek a konyha mennyezeti lámpáját, meg a szobai csillárokat? (Régen lehetett az IKEÁban kapni hasonlót, de már nincs. :( )
Timi